vrijdag 3 juni 2016

Laatste dag en afsluiting. De aktie 'glutenvrij' bracht € 1.100 op!



Kathedraal van Santiago in de steigers voor 7 jaar

Van Nannie, de dochters en enkele lezers van dit blog kreeg ik een signaaltje, dat het niet altijd mogelijk was voor iedereen om een antwoord of opmerking onderaan het blog te plaatsen. Dat is weer een van de zegeningen van deze tijd! Eerst gaat het wel, dan ineens weer niet. Jammer, want ik stel uw mening of aanmoediging bijzonder op prijs.  Ik ga  het hoe en waarom uitzoeken.
Wilt u alsnog iets zeggen of anderszins,  schroom niet om een mailtje te sturen naar
harrysouv@gmail.com. Laat weten wat u ervan vond, of u alles heeft meegekregen, vragen , opmerkingen, alles wordt in dank aanvaard, en ik zal erop reageren.
Ook kunt u een videootje krijgen met daarop de spectaculaire Botafumero!

Ook zult u een algemeen (laatste) artikeltje aantreffen wat geschreven is voor de mensen, die nog niets hebben meegekregen van dit avontuur en ook niet weten, wat de Camino inhoudt. Na lezing zijn ze in 1 x bijgepraat.

De reis naar Nederland is er ook een van vallen en opstaan. . . . Reisbureau druk en slechte internet verbinding, dus lange wachttijden. Het advies was om maar naar Porto te rijden met de bus (4 uur) en daar (na een wachttijd van bijna 4 uur!) op het vliegtuig te stappen (2,5 uur) naar Schiphol. Kleine vervelende bijkomstigheid, dat ik de laatste trein naar Echt niet meer kon halen, dus bij een van de dochters onderdak gezocht en gevonden natuurlijk!
Ik zou bijna zeggen: met de fiets gaat het sneller!
St Jean-Pied-de-Porte

Nu we het toch over de fiets hebben: de Flyer doet z'n naam eer aan: sterke motor, zeer goede wegligging (55 km/uur de berg af gaat zonder de stabiliteit te verliezen, harder heb ik niet gedurfd omdat er achterop ook nog eens  2 x 8 + 1 x 4 kg bagage zat!) Verder zitten er sterke remmen op, die je in de bergen (3 bergketens: de Pyreneeën 1500 mtr, Montes de Leon met Cruz de Ferro 1600 mtr en Alto de Poyo met het beruchte El Cebreiro van 1300 mtr.) meer dan eens hard nodig hebt.  Mijn suggestie naar de fietsontwerpers is: geef mij de rem-energie terug in de accu, dat scheelt veel kilomerers actiradius!!

Om niet te vergeten:
TGV propvol
donderdag 19 mei 2016
Treinstaking op de heenweg in Frankrijk, bij Poitiers bijna 3,5 uur stilgestaan vanwege een doorgeknipte bovenleiding van de TGV.
Flyer hup mee de trein in ondanks overvolle coupe.











Alto de  Perdon
Alto de Perdon, een enorme klus om met de fiets deze top te beklimmen, omdat de heenweg slechts gaat  over een zo-wie-zo slecht begaanbaar voetpad, met vooral veel dikke keien en hobbels, gleuven, scheuren en ander ongein!

Cruz de Ferro








Cruz de Ferro in dikke mist en ijzige koude.
Toch een plek waar zelfs de grootste prater even stilvalt, met veel spiritualiteit en berusting.


el Peregrino

Nog steeds dik ruig weer, 5 boven nul, wind, mist, niks leuks meer aan.
Het is op de Alto de San Roque (1270 mtr), waar iedereen stopt VOOR een snelle foto dan weer door! Het is een groot beeld van een Peregrino die in zwaar weer (toen ook! ) de Camino loopt. Hij heeft een pleister op z'n bronzen voet.
Aankomst Kathedraal Santiago de Compostela
op  dinsdag 31 mei 2016 ca 11.00 uur
zwaaien van de Botafumero



3 opmerkingen:

  1. Harry, we zijn trots op jou. Ondanks alle ontberingen toch binnen twee weken die 1200 km. afgelegd. Fantastisch. Fijn dat je weer gezond en wel thuis bent. Groetjes Hanneke en Frans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Harry, we zijn trots op jou. Ondanks alle ontberingen toch binnen twee weken die 1200 km. afgelegd. Fantastisch. Fijn dat je weer gezond en wel thuis bent. Groetjes Hanneke en Frans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik lees nu je laatste blog, Harry. Chapeau! Joke en ik hopen de foto's nog te zien en al jouw verhalen te horen.

    BeantwoordenVerwijderen